perjantai 19. helmikuuta 2021

Jumala ykköseksi


Jos halutaan laskea aivojen ja sydämen välimatka, voidaan saada selville, paljonko eräillä ihmisillä jää matkaa taivaaseen. Tämä koskee henkilöitä, jotka tietävät hengelliset asiat, mutta eivät ole antaneet niiden painua sydämeen asti. Sydämen usko tuo vanhurskauden, suun tunnustus pelastuksen. Room.10:10. 

Monet ihmiset panostavat koulunkäyntiin toden teolla ja opiskelevat itsensä maistereiksi ja tohtoreiksi. Olenhan minäkin käynyt lukion ja kokeillut vähän yliopiston opintoja. Olen perehtynyt monenlaiseen tietoon, viimeksi otin selvää geeneistäni ja samalla sain tietää, mitä kautta esivanhempani ovat tänne Suomeen seikkailleet. Olen myös paljon unohtanut oppimastani. Minulla on pitkän matikan laudatur, mutta mikä se derivaatta nyt olikaan?

Tieto ja usko - ne todella ovat eri asia. On eri asia tietää, että Jumala on olemassa, ja eri asia palvella häntä. Elävä uutinen sisältää suomeksi vain Uuden testamentin, joten yritän suomentaa, mitä englanninkielinen Elävä uutinen sanoo: Kaikessa mitä teet, aseta Jumala ykkössijalle, niin hän johdattaa sinua ja palkitsee sinun ponnistelusi menestyksellä. Sananl.3:6.

Menestysteologiaa, vai mitä? (Kauheata!) Mutta Jumalan asettaminen ykkössijalle on tärkeää ja johtaa siunauksiin. Emme ole luodut tänne elämään itseämme varten, keräämään tavaraa, nautiskelemaan vain kaikesta ja pitämään hauskaa. Olemme luodut Jumalan yhteyteen. Vain siinä tämä elämämme löytää tarkoituksen ja mielekkyyden. Vain siinä tämä elämämme, sen luominen ja ohjaaminen, on mielekästä myös Jumalalle.

On todella monia, joiden matka taivaaseen jää kesken. He eivät koskaan aseta Jumalaa elämänsä ykkösasiaksi, eivät koskaan punnitse kaikkea uskon kannalta eivätkä tiedosta että Jumala on heidät luonut tänne elämään hänen yhteydessään. He pitävät hyvää huolta terveydestään, tunne-elämästään, perheestään ja omaisuudestaan, mutta hengellinen elämä on heille vierasta. On niitäkin, jotka pinnallisesti osallistuvat uskonnolliseen elämään, mutta eivät oikein ole sisällä Jumalan valtakunnassa. Paavali neuvoo Timoteusta:

Torju jumalattomat tyhjät puheet ja vastaväitteet, joita tiedon nimellä kulkeva valhetieto keksii. Muutamat ovat ryhtyneet sen tunnustajiksi ja ovat eksyneet pois uskosta. 1.Tim.6:20-21. Mutta Elävä uutinen sanoo tämänkin vähän toisin: Älä rupea kiistelemään niiden kanssa, jotka kehuvat 'tietävänsä' asiat - vaikka juuri tietoa heiltä puuttuu. Jotkut heistä eivät tunne tärkeintä elämästä: he eivät tunne Jumalaa. 

Joskus kannattaa lukea Elävää uutista tai muita käännöksiä. Jokin uusi näkökulma voi avautua, ilmaantua tuore näkemys loppuun kaluttuun aiheeseen. Suosittelen sellaista uskoville ja kaikille suosittelen Jumalan asettamista ykköseksi.