maanantai 1. helmikuuta 2021

Jeesus on noussut seisomaan


Mutta Pyhää Henkeä täynnä Stefanos nosti katseensa taivasta kohti ja näki Jumalan kirkkauden ja Jeesuksen, joka seisoi Jumalan oikealla puolella. Hän sanoi: "Taivaat ovat avoinna minun silmieni edessä, ja Ihmisen Poika seisoo Jumalan oikealla puolella!" Ap.t.7:55-56.

Sinunkin elämässäsi on vähitellen kehitys johtanut siihen, että ihmisten raivo on yltynyt. Kivet jo lentävät, väkivalta rehottaa, erilaista kiusaa täytyy keksiä entistä enemmän. Sinun puolustuspuheesi ei tehoa. He tuskin kuuntelevat enää. He antavat vihapuheen ryöpytä vapaasti ja vihateot ovat alkaneet. Niinpä Jeesus on noussut seisomaan. Hän haluaa nähdä tarkemmin, mitä täällä maan päällä tapahtuu ja mitä he loppujen lopuksi tekevät sinulle.

Kehtaavatko he? Aika paljonhan he ovat kehdanneet, mutta kehtaavatko he kristillisen seurakunnan nimissä polkea sinut aivan maan tasalle? Kehtaavatko he pitää kiinni väitteestään, että sinä olet kerettiläinen? Kehtaavatko he ottaa sinulta rahat pois ja sitten lyödä kanveesiin? Eivätkö he ollenkaan näe, että Jeesus Kristus seisoo Jumalan valtaistuimen oikealla puolella ja seuraa tarkasti, mitä tapahtuu?

Vaikka he suullaan puhuvat kauniita sanoja, kaikkia Jumalan profeettoja he ovat vainonneet. Milloin mikin väite nostetaan oikeuttamaan tätä vääryyttä. Niinpä sinä olet heille vain syntinen ja paha ihminen, joka ei ole koskaan nöyrtynyt. Sinun uskosi on heille huijausta, näyttelemistä, omassa kuplassa elämistä, tekopyhää esitystä. Sinun kutsumuksesi on heidän mielestään huvittavaa erehdystä. He tietävät paremmin, koska ovat parempia ihmisiä, aidompia uskossaan. Heillä on uskonsa vakuutena seurakunta, sellainen seurakunta, joka kuuluu laajaan kirkkoon.

Sinullahan ei ole uskosi vakuudeksi mitään esittää, ei mitään tunnustettua asemaa seurakunnassa, ei yhtään pastoria, joka puoltaisi sinua. Sinua ei kukaan halua seurakuntaansa, koska sinä olet niin epämiellyttävä ihminen. Sinä olet surkimus ja sinun valituksesi huonosta kohtelusta haipuvat tuuleen. Kukapa sinusta välittäisi?

Jeesuskin seuraa sinua vain etäältä eikä näytä tekevän sinun hyväksesi mitään. Mahtaako hänkään sinusta oikeasti välittää? Saattaa hän sinut säälistä ottaa taivaan portin sisäpuolelle, kunhan kaikki muut ovat ensin menneet sisälle?

Älä yhtään pelkää sitä, mitä joudut kärsimään. Saatana on sulkeva muutamia teistä vankeuteen, jotta teitä koeteltaisiin, ja te joudutte ahdinkoon kymmeneksi päiväksi. Ole uskollinen kuolemaan asti, niin minä annan sinulle voitonseppeleeksi elämän. Ilm.2:10.