maanantai 7. helmikuuta 2022

Voideltu mutta kätkössä


Hän antoi minulle suun kuin terävän miekan, kätensä varjoon hän minut kätki, hän teroitti minut kuin nuolen, viineensä hän minut talletti. Jes.49:2.

Asiayhteydestä ilmenee, että Jumala teki näitä asioita Kristukselle jo äidin kohdussa. Siellä hän kasvoi piilossa. Lapsuus ja nuoruus kuluivat häneltä enimmäkseen yksityisyyden suojissa. Mutta Jumala valmisteli monia asioita Jeesuksen elämässä, jotta ne voitaisiin ottaa esille, kun julkinen palvelutyö alkaisi.

Oletko tullut ajatelleeksi, että näin on sinunkin kohdallasi? Saatat olla turhautunut siitä, että sinun palvelutyösi on vain jatkuvasti kuin siemen. Sen istuttaminen ja kasvattaminen ei oikein ole lähtenyt käyntiin. Jumala on tehnyt sinussa työtään, mutta lopullinen sysäys, joka laittaisi sinut liikkeelle, ei ole tapahtunut. Olet valmiina, mutta kuin piilossa. Olet kuin nuoli kotelossa ja ihmettelet, milloin Jumala nostaa sinut jousensa jänteelle.

Näitä vaiheita on jokaisen Jumalan ihmisen kestettävä. Eihän se helppoa ole, kun joku vieruskaveri saa vastuuta, kun jokin palvelutehtävä menee sivu suun, vaikka sinulla on lahjoja, sinulla on paljon hyviä ideoita ja sinulla on mielestäsi voitelukin. Aina vaan joku ohittaa sinut. Kaiken lisäksi sinut nolataan heti, kun yrität jotain.

Kaiken tämän keskellä sinulle tulee hetkiä, jolloin epäilet, onko sinusta mihinkään. Kaikki näyttää niin epäselvältä, unelmasi näyttää rauenneen tyhjiin, mitään ei tapahdu. Jokaisen rohkaisun tai lupauksen jälkeen saat kuulla lannistavia kommentteja.

Mutta on hyvä tiedostaa, että Jesaja todellakin puhui Kristuksesta. Jos sinä seuraat häntä, ei ole ihme, jos sinunkin pitää odottaa Jumalan aikaa, hetkeä jolloin "aika on täyttynyt". Jeesuksen piti odottaa 30 vuotta, että sai palvella julkisesti 3 vuotta.

Lopuksi haluan lainata Raamatusta kohtaa, joka hyvin huipentaa tämän postauksen teeman. Sillä kun Jumala ilmestyy sinun elämässäsi, saatat ihmetellä, millä tavalla se tapahtuukaan. Siinä tavassa on jotakin, jota menestysteologialle allergiset eivät kestä. Heidän on parasta panna nyt silmät kiinni tai muuten tulee näppylöitä:

Jumalalle, joka meissä vaikuttavalla voimallaan kykenee tekemään monin verroin enemmän kuin osaamme pyytää tai edes ajatella, olkoon ylistys seurakunnassa ja Kristuksessa Jeesuksessa kautta kaikkien sukupolvien, aina ja ikuisesti. Aamen. Ef.3:20.