torstai 17. helmikuuta 2022

Epäuskon tarttuva tauti


Jos ei ole kuolleiden ylösnousemusta, ei Kristustakaan ole herätetty kuolleista. Mutta ellei Kristusta ole herätetty, silloin meidän julistuksemme on turhaa puhetta, turhaa myös teidän uskonne. 1.Kor.15:13-14.

Paavalin aikana oli seurakunnassa liikkeellä sellaista omituista käsitystä, että mitään ruumiin ylösnousemusta ei tapahtuisi edes uskoville. Varmaankin se oli seurausta saddukealaisuuden vahvasta asemasta synagogassa. Paavali tietenkin torjui tällaiset puheet ja varoitti korinttilaisia:

Älkää eksykö! "Huono seura hyvät tavat turmelee." Tulkaa lopultakin järkiinne, älkää tehkö syntiä! On näet eräitä, jotka eivät Jumalasta mitään tiedä -- tämän sanon teidän häpeäksenne. 1.Kor.15:33-34.

Nykyaikana törmäämme alituisesti ihmisiin, jotka eivät ymmärrä uskonasioista hölkkäsen pölähtämää. Eivät he tyhmiä ole, he vaan elävät omassa kuplassaan ja heidän aikakäsityksensä on kovin rajoittunut. Heidän horisonttiinsa ei kuulu ylösnousemuksen päivä. He ovat ns. 'mailmanihmisiä', joille kristillinen usko edustaa satukirjaa ja ahdasmielistä moraalia.

Vaikka saatamme olla itsekin syyllisiä siihen, minkälaisen kuvan välitämme kristillisyydestä ja Jumalasta, on silti syytä jokaisen huolehtia, että hakeudumme sellaisten ihmisten yhteyteen, jotka eivät ole uskolle kielteisiä. Uskovissakin on kriittisiä ja ahdasmielisiä ihmisiä, jotka myrkyttävät ilmapiiriä kaikkialla minne menevätkin, joten heitäkin kannattanee varoa. Vääränlaiset ajatukset ja asenteet tarttuvat kuin korona, erittäin herkästi.

Paavali varoitti ylösnousemukseen kriittisesti suhtautuvista ihmisistä, mutta on monenlaista elämäntyyliä olemassa, jotka eivät ole terveellisiä uskoville. Televisio tulvii näitä epäkristillisiä arvoja, ohjelmissa ihaillaan jumalattomasti eläviä, kymmentä käskyä rikkovista tehdään sankareita. Ikävintä siinä on, että se tarttuu. Tartuntaa ei voi ehkäistä kasvomaskilla, parempi olisi laittaa säkki päähän...

Muslimit yrittävät sellaista konstia ja kehuvat uskontoaan maailman kehittyneimmäksi. Meidän tulee puolustaa totuutta, myös sitä totuutta, että kristinusko on maailman kehittynein uskonto. Että me voimme julistaa kaikki uuden elämän sanat, saarnata evankeliumia, joka pelastaa syntiset. Että me voimme rukoilla ja saada rukousvastauksia niin että syöpäkin paranee. Me voimme julistaa, että elämä ei pääty tähän. Jumalattomat voivat sanoa, että 'mihin kaatuu, siihen maatuu', me sanomme, että Jumala herättää kuolleet. Emme ala vesittää Jumalan sanaa, vaan pidämme kiinni vakaumuksellisesta uskosta. Puhumme Jumalan sanan totuuksia muillekin. Uskomme lujasti, että:

Hän muuttaa meidän ruumiimme tästä alennustilasta oman kirkastuneen ruumiinsa kaltaiseksi voimallaan, jolla hän kykenee alistamaan valtaansa kaiken. Fil.3:21.