maanantai 27. joulukuuta 2021

Herran palvelijan perintöosa


Mutta Jumala sanoi Bileamille: "Älä lähde heidän mukaansa äläkä kiroa sitä kansaa, sillä se kansa on siunattu." 4.Moos.22:12.


Inventoitko sinä elämäsi vaiheita ja lasket saamiasi kirouksia? Huonot lähtökohdat, kouluvaikeudet, työelämän pettymykset, uskoton puoliso, kapinalliset lapset, kylmä seurakunta ynnä muuta kuuluu kirousten luetteloon. Minä voisin lisätä omaan listaani muutamia hankalia ihmisiä. Työpaikkani toimitusjohtaja inhosi minua ja uhkaili potkuilla.

Jumala on ollut puolellani. Hän on auttanut, etten ole saanut koskaan potkuja. Koulustakin selvisin, vaikka opettajat kiusasivat. Äitini oli minulle ehkä vaikeuksistani suurin, mutta kaikki hänen parjauksensa ja kavalat juonittelunsa ovat aika lailla osoittautuneet tehottomiksi. Entinen seurakuntani elää omassa kuplassaan, oman erinomaisuutensa lumoissa.

Mitä voimme tästä päätellä? Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan? Room.8:31.

Uskoisin, että sinunkin kannattaa panna merkille, miten Jumalan siunaus sittenkin on seurannut sinua elämässä ja ihmisten kiroukset ovat rauenneet tyhjiin. Ihan ilman kolhuja eivät ketkään selviä, mutta jos selviää pelkillä kolhuilla, Jumalan siunaus hyvittää lopulta kaiken. Hänen armonsa runsaus, hänen apunsa luotettavuus ja hänen huolenpitonsa sinnikäs läsnäolo ovat sävyttäneet elämäsi taivalta, eikö vain? Erilaiset kitkerän makuiset kiroukset ovat satuttaneet joskus pahastikin, mutta Jeesuksen seuraaminen ristiä kantaen on lopulta näyttäytynyt suurena armon lahjana. Nyt sieluni syvyydestä odotan hartaasti pelastusta ja taivaaseen pääsyä. Siellä saan kokea:

Nyt on pelastus tullut, meidän Jumalallamme on kuninkuus ja mahti ja hänen Voidellullaan valta. Nyt on Syyttäjä syösty alas, tuo, joka meidän Jumalamme edessä syytti veljiämme päivin ja öin. Ilm.12:10.

Täällä maanpäällisellä matkalla voi toisinaan pelko vallata mielen, kun vihollinen uhkailee. Kiroukset, joita hän syytää suustaan, saavat uskon horjumaan. Mutta voimme aina kääntyä Herran puoleen ja uskoutua Hyvälle Paimenelle. Voimme tietää, että se tulirengas, joka suojasi kerran pahan voimilta, on ympärillämme edelleen. Voimme muistuttaa mieleemme, millainen on Herran palvelijoiden perintöosa:

Jos joku hyökkää kimppuusi, minä en häntä auta. Joka hyökkää kimppuusi, se sortuu jalkojesi juureen... niin jokainen ase, joka taotaan sinua vastaan, on tehoton. Jokaisen kielen, joka käy sinua syyttämään, sinä osoitat valehtelijaksi. Tämä on Herran palvelijoiden perintöosa. Minä annan heille siihen oikeuden, sanoo Herra. Jes.54:15,17.