maanantai 1. maaliskuuta 2021

Eroon vaikeuksista


Mutta Mooses sanoi kansalle: "Älkää pelätkö, vaan pysykää aloillanne, niin saatte nähdä, kuinka Herra pelastaa teidät. Sellaista, mitä te tänään näette tapahtuvan egyptiläisille, ette enää milloinkaan saa nähdä." 2.Moos.14.13.

Englanninkieliset käännökset tuovat esiin tästä jakeesta hitusen erilaisen merkityksen. Niissä sanotaan: "Noita egyptiläisiä, joita olette joutuneet katselemaan, ette näe enää koskaan!"

Israelilaiset olivat olleet Egyptissä 400 vuotta, siitä suuren osan orjuudessa. Egypti tarkoitti heille kaikenlaista pahaa: pakkotyötä, kahleita, väkivaltaista kohtelua, alituista nöyryyttämistä, rasismia ja hyväksikäyttöä. Nyt Jumala uudisti lupauksensa ja sanoi, että heidän kärsimyksestään tulisi loppu kerta kaikkiaan. Israelilaisten ei tarvitsisi tästä lähtien katsella enää entistä kurjuuttansa, entisiä sortajiansa. Edessä olisi uusi aika, uuden arvostuksen ja vapauden aika, uuden kansallisen identiteetin aika, kokonaan uuden kulttuurin esiinmarssi ja kaiken huipennuksena - hengellisen uudistumisen aika.

Tämänkin blogin lukijoissa on Jumalalle rakkaita veljiä ja sisaria, joille Jumala tahtoo antaa uuden aikakauden. Hengellisen uudistumisen aika on sinun kohdallasi aivan ovella. Kun Jumalan hyvä käsi, joka on ollut elämäsi yllä tähänkin asti, alkaa voimallisesti toimia, sinä saat jättää vanhan taaksesi, sinun vihamiehesi katoavat näköpiiristäsi, sinun sairautesi hellittää, sinun työttömyytesi loppuu. Sinä et ole enää syrjäytynyt etkä hyljeksitty, sinun ei tarvitse kärsiä entisistä riippuvuuksista - saat olla vapaa. Saat suunnata katseesi eteenpäin, suunnitella tulevaa, kokea johdatusta, päästä avaralle paikalle. Sinä voimaannut, sinä puhkut energiaa, sinä säteilet iloa ja tartutat sen muihinkin. Sinä saat olla siunauksena keskellä ystäväpiiriäsi, keskellä seurakuntaasi, keskellä Suomen kansaa.

Vanha aika jää taakse, eilisen ongelmat unohtuvat kokonaan ja mieli virkistyy uusista näkymistä.

Hän virvoittaa väsyneen ja antaa heikolle voimaa. Jes.40:29. Minä asun korkeudessa ja pyhyydessä, mutta asun myös murtuneiden ja nöyrien luona. Minä virvoitan murtuneiden hengen ja herätän eloon nöyrien sydämen. Jes.57:15.