sunnuntai 21. marraskuuta 2021

Pura ja rakenna


Sinun tulee repiä ja särkeä, tuhota ja hävittää, rakentaa ja istuttaa. Jer.1:10.

Siinä on pähkinänkuoressa profeetan virka. Jeremia oli vanhan liiton profeetta, joten uuden liiton profeetan pitää tiedostaa, millainen ero on vanhalla ja uudella liitolla. Uuden liiton profeetan tulee osata kertoa ihmisille ennen kaikkea evankeliumia. Profeetan leima tai sinetti siihen tulee, jos viesti sisältää profeetallista sanaa eli jotakin, mitä ei näe luonnollisilla silmillä, vaan jonka Pyhä Henki ilmoittaa. Tällainen ilmestystieto on aina kaikessa hengellisessä viestinnässä tärkeintä. Paavali tuo ilmi tärkeysjärjestyksen näin:

Jos joku muu läsnäolijoista saa ilmestyksen, edellisen puhujan tulee vaieta. 1.Kor.14:30. Kielillä puhuminen, sen selittäminen sekä profetoiminen oli syytä työntää sivuun, jos joku sai ilmestyksen. Ilmestys ei tarkoita välttämättä mitään visuaalista. Ilmestys on vain yliluonnollista tietoa. Mutta usein se on myös visuaalinen mielikuva.

Seurakunta tarvitsee profeettoja, jotka voivat toimia yliluonnollisen tiedon kanavina. Heidän tehtävänsä on rohkaista uskovia, profetoida heille - selvittää mikä on nykytilanne, mihin Jumalan henki heitä vie, mihin tulee pyrkiä ja miltä tulevaisuus näyttää - ja tuoda esiin myös ilmestyksiä, jos Herra niitä suo.

Jos sinulla on sydämessäsi sellainen kutina, että Jumala haluaa sinun profetoivan ja ylipäätään puhuvan yliluonnollisesta todellisuudesta, haluan onnitella sinua. Profeetallisesta sanasta on kysyntää, sillä on tilausta nyt kun kaikenlainen pulina tunkee korviimme. Jos Herra sinulle puhuu, sinun tulisi etsiä kanava puhua ne viestit eteenpäin. Ehkä sinun kohdallasi se kanava ei ole seurakunnan puhujapönttö, vaan sinun tulee käyttää muita viestinnän keinoja. Minä en juuri kuulijoita saanut seurakunnassa, mutta täällä netissä on postauksillani ollut vähintään satoja lukijoita. Minulle on suositeltu liittymistä johonkin seurakuntaan, mutta siellä on epävarmaa, saanko ikinä puheenvuoroa. Jos saan, kuulijoina on noin 25 iäkästä mummelia. Arvostan heitä, mutta arvostan myös kaikenikäisiä täällä netissä.

Varjopuolena profeetan elämässä on ankara vastustus. Ihmiset eivät kehtaa aina sanoa, mitä ajattelevat, mutta pimeyden henkivallat osaavat kyllä tehdä elämästä hankalaa. Parjaus ja panettelu, erilainen mustamaalaaminen on yleistä. Myös omat koirat purevat. Uskovien keskinäiset kiistat ovat välillä aivan käsittämättömiä.

Tämän oli kuitenkin tarkoitus olla rohkaisu. Painotan siis, että Jumalan tahdon tekeminen, oman kutsumuksen hoitaminen vastuksista välittämättä, tuottaa aina syvintä tyydytystä. Ei sellaista iloa saa mistään. Maailma ei tarjoa mitään sen veroista, mitä Jeesus voi antaa.

Häntä te rakastatte, vaikka ette ole häntä nähneet, häneen te uskotte, vaikka ette häntä nyt näe, ja te riemuitsette sanoin kuvaamattoman, kirkastuneen ilon vallassa, sillä te saavutatte uskon päämäärän, sielujen pelastuksen. 1.Piet.1:8-9.